30. toukokuuta 2016

Testissä: L'Oréal Préférence Infinia -hiusväri


Koko tämän vuoden kestänyt hiusväri seikkailuni saa taas jatkoa. Vuoden vaihteessa halusin vaihtaa lämpimän blondin hiusvärini hieman kirkkaampaan vaihtoehtoon. Olen siksi nyt alkuvuodesta lähtien kokeillut joka värjäyskerralla eri hiusväriä tavoitteenani löytää se minulle sopivin väri. Ensimmäinen väri, jota kokeilin oli värinä ihan kiva (sen jälkeen kun siihen oli hionut pullollisen hopeashampoota). Itseasiassa se sai näistä kaikista väreistä kaikkein vaaleimman lopputuloksen aikaan. Se oli kuitenkin todella huonosti levittyvä ja todella kuiva väri, minkä takia oli hyvin todennäköistä, että johonkin kohtaan jää täysin värjäämätön alue ja hiusten juurista löytyy tummia läiskiä. Jos joku värjäisi minun hiukset sillä, niin silloin se toimisi, mutta itse värjättynä se on hieman liian iso riski. Lisäksi koko värjäysprosessi oli sillä tehty todella monimutkaiseksi - siinä piti sekoitella muistaakseni joku 5 eri ainesosaa keskenään.

Seuraava värikokeiluni vaikutti jo huomattavasti lupaavammalta ja hetken jo luulin löytäneeni hyvän värin. Kyseistä väriä hehkutin blogin puolella täällä. Joidenkin viikkojen kuluttua väri alkoi kuitenkin sieltä juuresta päin tummua, mikä oli mielestäni todella outoa, koska tuonhan piti olla ihan kestoväri. Ei siinä sitten muuta kuin seuraavaa väriä testiin.


Tällä kertaa päätin palata takaisin L'Orealin valikoimaan, mutta pysyin tällä kertaa kaukana siitä sarjasta, josta minulla oli huonot muistot. Kokeiluun päätyi lopulta Préférence Infinia -sarjan sävy 10.21 Stockholm. Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa yhden ihanan asian tästä väristä: Minulla tuo väri ei aiheuttanut pienintäkään polttavaa tunnetta, joka yleensä on aina mukana hiusta blondatessa. Olin tästä todella yllättynyt, mutta tosiaan tämä saattaa riippua ihan täysin henkilöstä. Se mikä sopii minun päänahalle, ei välttämättä sovi toiselle.

Alkuvalmistelu: 

Minusta oli ihana huomata, että tässä värissä oltiin palattu siihen normaaliin ja simppeliin alkuvalmisteluun; sekoita vain kaksi ainesosaa keskenään. Mukana oli tottakai myös hoitoaine, kuten väreissä yleensä aina sekä Color Extender -väritiiviste, jota on tarkoitus käyttää kolmen viikon välein. Tällaista en olekaan aiemmin käyttänyt ja koska sitä tosiaan saa käyttää vasta kolmen viikon päästä värjäyksestä, niin en osaa siihen nyt enempää kommentoida.


Värjäys:

Väriseoksen koostumus oli minuun makuuni täydellinen. Minulle oikeanlainen koostumus on todella tärkeä, koska se vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka helppo tuote on levittää hiuksiin. Tällainen kevyt ja kostea koostumus on paras silloin kun teet värjäyksen itse. Varsinkin takaraivon kohdalla, johon ei mitenkään näe, on hyvä että seos on sen verran nestemäinen, että se levittyy jokapuolelle, vaikka jokin sentin mittainen osa jäisikin huomiotta. Ja kuten aiemmin mainitsinkin, tämä oli todella hellävarainen päänahalleni, josta tuote saa kyllä papukaijamerkin!

Lopputulos:

Kun väri oli ollut ohjeessa mainitun ajan päässäni, aloin hieman huolestua, sillä vaikutti siltä, ettei se ollut vaalentanut hiustani tarpeeksi. Annoin varmuuden vuoksi värin olla vielä hieman yliaikaa päässäni. Pesun jälkeen kun sain hiukseni kuivaksi aloin arvioimaan lopputulosta. Väri ei tosiaan jaksanut vaalentaa hiustani tarpeeksi ja juuret jäivät nyt muuta hiusta huomattavasti tummemmaksi. Lopputulos on muuten kuitenkin kauniin tasainen. Väri itsessään on kyllä kauniin helmiäismäinen, mutta aivan liian tumma minun makuuni. Plussaa väri saa siitä, ettei se kellerrä ollenkaan. Haluan kyllä kokeilla, että josko se hopeashampoo saisi tuon juuren hieman kirkkaammaksi, koska jos se jää näin tummaksi niin joudun kyllä värjäämään tähän uuden värin päälle.

Laadultaan tämä tuote on kyllä todella hyvä ja antaa kauniin värin. Ei kuitenkaan sellaista väriä mitä minä itse yritän löytää. En siksi usko, että tämä on se väri johon jään, ellei tosiaan tuo hopeashampoo tee ihmeitä tälle sävylle. On nimittäin kokemusta siitäkin, että purkista tullut väri on hirveä, mutta hopeashampoon avulla tulee upea. En tiedä haluanko kokeilla vielä jotain muuta sävyä vai palaisinko sittenkin vain siihen vanhaan hyväksi todettuun. Se väri, mikä minulla oli ennen näitä kokeiluja, on kuitenkin paras väri mitä minulla on tähän mennessä ollut ja alkaa pikkuhiljaa vain ärsyttää, kun ei parempaa sävyä tunnu löytyvän.

Ps. En saanut lopputuloksesta otettua sellaista kuvaa, missä näkyisi todelliset värit, mutta laitoin siitä mun snäppiin videota. Eli jos kiinnostaa nähdä tuo tarkka lopputulos niin käy ihmeessä kurkkaamassa tuolta mun snapchatin puolelta @katariinahelen. Siitä aika hyvin näkee missä mennään. :)

♥ Kata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥