9. tammikuuta 2018

Tavoitteena lifestyle-yrittäjyys


Tiedän, että kaikille termi "lifestyle-yrittäjyys" ei välttämättä ole ihan tuttu, joten avaan sitä hieman tähän alkuun. Yleensä elämä hyvin paljolti rakentuu oman työn ympärille - olit sitten palkkatyössä tai yrittäjänä. Työ antaa sinulle raamit, jonka puitteissa sitten rakennat elämäsi sen ympärille - asuinpaikka, matkustaminen, harrastukset, perhe, ystävät jne. Lifestyle-yrittäjyydessä on kyse tämän kääntämisestä päälaelleen. Sen sijaan, että rakennetaan elämä työn ympärille, rakennetaan työ elämän ympärille. Eli mitä tämä käytännössä tarkoittaa on, että haluan luoda ja rakentaa itselleni sellaisen työelämän, joka antaa minulle mahdollisuuden elää elämääni omilla ehdoillani. Elämän joka antaa minulle sijainnillisen vapauden sekä vapauden valita milloin teen, missä teen ja mitä teen.

Minulla kesti todella pitkään löytää se oma polkuni, se mitä elämältä haluan ja mitä haluan työkseni tehdä. Pitkään rakensin tietä kohti perinteistä 8-16 työtä vain huomatakseni, että se ei tulisi ikinä tekemään minua onnelliseksi - päinvastoin ahdistuneeksi. Se perinteinen polku, jota minulle opetettiin, jossa käydään koulut, mennään töihin ja edetään uraportailla ylös, ei koskaan tuntunut minulle oikealta enkä osannut kohdistaa ongelmaa. Miksi tämä ei toimi? Miksi se toimii muilla, mutta ei minulla?

lifestyle-yrittäjyys

Bloggaaminen avasi silmäni


Haaveilin omasta blogista pitkään, ennen kun viimein uskalsin sellaisen perustaa vuonna 2015. Jokin rohkeus eräänä päivänä vain vei voiton ja päädyin perustamaan tämän blogin ja rakastuin sitä myöten bloggaamiseen täysin. Seuraavana vuonna perustin myös YouTube kanavan ja rakastuin myös videoiden tekemiseen.

Blogia ja YouTube videoita tehdessä tajusin vihdoin, että se syy miksi mikään polku aiemmin ei ole tuntunut oikealta oli se, etten ollut tehnyt mitään omaa enkä todellakaan omilla ehdoillani. Aloin sitten miettimään miten pystyisin yhdistämään tuon oman luomisen tarpeen työelämääni ja markkinointialaan.

Samaan aikaan taistelin mielessäni, kuinka en millään halua ajautua oravanpyörään eli tehdä samaa työtä päivästä toiseen jossakin yrityksessä eläkeikään asti, niin että pystyn matkustelemaan vain kesäloman ja talviloman puitteissa ja työpaikka käytännössä määrää missä minun tulee asua, milloin minun tulee tehdä töitä ja mitä minun tulee minäkin hetkenä tehdä. Älkää ymmärtäkö väärin, olen kyllä kova tekemään töitä, mutta olen tehokkain, motivoitunein ja onnellisin, kun saan valita oman työrytmini.

lifestyle-yrittäjyys

Sitten yritykseni tuli kuvioihin


Opiskellessani markkinointia tutkin eri vaihtoehtoja siihen miten voisin yhdistää kaikki intohimoni kohteet ja arvoni. Lopulta löysin ratkaisun, joka vaikutti minulle sopivimmilta - Digiyrittäjyys. Yritystoiminta, joka tapahtuu pääosin tai jopa kokonaan verkossa. Yritystoiminta, jota pystyisin työstämään hyvin pitkälle yksin kotoa käsin. Viime vuonna viimein sitten perustin oman yritykseni. Käytännössä siis perustin toiminimen, ja sen kautta tarjoan digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median konsultointi-, valmennus- ja sisällöntuotantopalveluita pääsääntöisesti pienille tai aloittaville yrityksille ja bloggaajille.

Alku oli kyllä aika kivinen, sillä valehtelematta kaksi päivää sen jälkeen kun olin perustanut toiminimeni kesän alussa, loukkaannuin ja mursin käteni. Tuomiona oli 5 viikkoa käsi kipsissä. Tietokoneella työskentelystä tuli todella hankalaa. Kaikki voima kädessä meni palkkatyöstä selviytymiseen. Tiesin myös että kun viimenään saan kipsin pois, en pysty käyttämään kättä vielä tietokonetyöskentelyyn vähään aikaan. Käsi olisi poissa pelistä siis käytännössä koko kesän. Lisäksi tiesin jo, että olemme syyskuun Espanjassa, joten päädyin siihen lopputulokseen, että turha minun on alkaa vielä työstämään omaa yritystäni kun en voi pitkään aikaa oikein mitään tehdäkään. Päätin siis pistää hommat jäihin siksi aikaa kunnes palaisimme Espanjasta takaisin Suomeen.

Ja näin teinkin. Lokakuussa kun palasimme Suomeen, aloin työstämään yritystäni ja reilussa kuukaudessa aloin saamaan itselleni jo ensimmäisiä asiakkaita.

lifestyle-yrittäjyys

Eli tässä sitä nyt ollaan - minulla on blogi, YouTube -kanava sekä oma yritys, joissa kaikissa saan luoda jotain ihan omaa omilla ehdoillani enkä ikinä ole ollut näin motivoitunut työtä kohtaan. Ensimmäistä kertaa minulla on oikeasti sellainen tunne, että saan toteuttaa itseäni ja voin olla oma itseni ja olen oikealla polulla. Vaikka edessä on vielä pitkä matka tavoitteisiini ja yritykseni on vielä ihan lapsenkengissä enkä todellakaan ole vielä päässyt kokonaan irti palkkatyön tarpeesta (teen yhä 2-3 työvuoroa viikossa palkkatyössä), olen kuitenkin hyvää vauhtia matkalla oikeaan suuntaan.

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva ja erilainen postaus! Mulle tuo termi lifestyle-yrittäjyys oli ihan tuntematon, mutta tosi kiva, että oot löytänyt oman tiesi ja tapasi tehdä töitä ja elää mielekästä arkea. Ulkomailla onkin jo paljon ihmisiä, ketkä elättää itsensä somella ja varmasti Suomessakin mennään kokoajan voimakkaammin sitä kohti. Uravalintasi on siis varmasti myös tulevaisuutta ajatellen hyödyllinen ja kiva nähdä, miten yrittäjyys lähtee liikkeelle blogin ja tuben rinnalla. :)

  https://justsayinghianne.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Olen samaa mieltä tuosta, että Suomessakin on alkanut yleistymään vaihtoehtoiset tavat luoda uraa ja elää. Nykypäivänä on niin monenlaisia eri mahdollisuuksia työllistää itsensä ja minusta on hienoa nähdä kuinka työelämä on muuttunut esimerkiksi vanhempiemme nuoruudesta. Mielenkiintoista nähdä mihin se vielä tästä kehittyy.

   Poista
  2. Voin samaistua tuohon tekstiin todella hyvin! En oo oikein koskaan tykästynyt samaan 8:00 - 16.00 työtahtiin päivästä toiseen. Käydään ulkomailla se 1 kerran vuodessa, että voidaan löhötä rannalla keräämässä energiaa, ja toistaa samaa oravanpyörä yhä uudestaan ja uudestaan. Sitä jatketaan eläkepäivään asti, koska sillon voidaan "nauttia" elämästä. Kuinka moni oikeesti pääsee sinne asti? Etätyö luo vapautta! Blogi on tällä hetkellä itselle tärkeä, mutta vielä en oo onnistunut luomaan ideaa, joka mahdollistaisi täyspäiväisen työskentelyn etänä ja omilla ehdoilla :D. Todella hienoa, että oot onnistunut luomaan työn joka kiinnostaa ja menee täysin omilla ehdoilla!

   Poista
  3. Tämä siinä juurikin on. Tehdään töitä "häkissä" se 50 vuotta, jotta vanhuksena - mikäli terveydentila sallii - saa sitten viimein "nauttia" elämästä. Nykypäivä onneksi mahdollistaa monenlaiset tavat työllistää itsensä myös sijaintiriippumattomasti ja toivonkin todella, että myös sinä löydät sen oman juttusi, jonka avulla voit elää elämääsi omilla ehdoillasi. Tsemppiä! =)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥