2. tammikuuta 2018

Bullet journal kokeiluun

Olen oikea järjestelmällisyysfriikki ja siksi olen myös aina ollut todella kranttu kalentereiden suhteen. Haluan, että kalenteri sisältää käytännössä kaiken. Mitä minun tulee tehdä, mitä minun tulee muistaa, mitä haluan kehittää, suunnitelmia, tavoitteita... kaikkea mahdollista. Haluan, että kaikki löytyisi yhdestä paikasta. Olen siksi jo pitkään ajatellut, että Bullet journal on todennäköisesti se ainoa tapa, jolla minun on mahdollista sisällyttää kaikki nämä asiat yhteen paikkaan. Bullet journal on kuitenkin muita kalenterisysteemejä työläämpi koska käytännössä rakennat sen alusta loppuun itse, joten en ole ajanpuutteen vuoksi sitä aiemmin kokeillut vaikka kiinnostusta onkin ollut.

bullet journal

Nyt kuitenkin koen, että bujosta olisi minulle niin paljon hyötyä, että olen valmis viimein uhraamaan siihen aikaa. Ja mikäs sen parempi aika aloittaa tällainen kun tammikuun alku! Jotenkin tällä hetkellä nimittäin pää tuntuu olevan niin kaaoksessa koska kaikki asiat ovat levällään eri paikoissa eikä kaikille asioille ole sellaista yhtenäistä järjestystä. Ja sitä juuri nyt kaipaan.. järjestystä.

Sähköiset kalenterit ja ohjelmat kuten Trello ovat erittäin tehokkaita siinä suunnittelupuolessa niiden helpon muokattavuuden vuoksi. Tästä syystä tulen jatkamaan niiden käyttöä usein muuttuvissa asioissa (kuten minkä blogipostauksen julkaisen milloinkin). Mutta kaiken muun haluan nyt alkaa sisällyttämään Bullet journaliin. Viimeisen puolen vuoden aikana olen ensimmäistä kertaa elänyt ilman paperista kalenteria ja pakko sanoa, että sitä kaipaan eniten. Sitä paperista versiota. 

Ajattelin, että kokeilen nyt alkuun Bullet journal metodia ihan vain yhdessä vanhassa muistivihossa kokeillen samalla erilaisia tapoja toteuttaa tätä ja mikäli tuntuu siltä, että homma toimii niin sitten voin alkaa luomaan ihan kunnollista bujoa.

Olisiko teillä kiinnostusta kuulla päivityksiä minun bullet journal kokeilusta täällä blogissa? Mielelläni nimittäin jakaisin teidän kanssa tätä minun neuroottista järjestelmällisyyttä mikäli sille on kysyntää. Ja mikäli tämä kiinnostaa, niin mielelläni kuulisin myös mitkä asiat bujossa erityisesti kiinnostaa.

6 kommenttia:

 1. Mä aloitin elokuussa bujoilun ja jo ekan kuukauden jälkeen halusin ostaa kunnollisen vihon sitä varten, mutta päätin pysyä tossa alkuperäisessä vihossa loppuun asti.

  Bujossa on kyllä ihan parasta se, että joka kuukaudelle voi luoda ihan erilaisen näkymän riippuen siitä, mitä ajattelee kuukauden aikana tarvitsevansa tai vaikka sitten kesken kuukauden lisäillä juttuja mitä huomaakin tarvitsevansa, eikä ole alkuperäisesti sisällyttänyt kuukauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hyvä pointti! Ja etenkin näin alussa mulla tuleekin just kokeiltua erilaisia juttuja et mikä toimii itsellä ja mitä se vielä kaipaa lisää. =)

   Poista
 2. Mä olen myös tässä aloittanut bujoilun ja vielä jotenkin on vähän hukassa siitä, millaisia näkymiä sivuille haluaisi ja kuinka paljon tilaa esimerkiksi päivälle tai viikolle olisi sopivasti. Uskon kyllä, että kun kuukausia on kulunut hiukan enemmän, alkaa varmaan saada paremmin niistä omista tarpeista kiinni! Uskon kanssa, että tästä hommasta on hyötyä, kunhan vaan jaksaa kirjata hommia ylös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uskon, että joka kuukausi sitä oppii enemmän et mikä toimii ja mitä pitää muuttaa. Sehän tossa onkin hienoa, että jokainen kuukausi voi olla tarvittaessa ihan täysin erilainen. =)

   Poista
 3. Jee kiva kuulla, että säkin olet aloittanut bujon! Laita ihmeessä postauksia aiheesta tulemaan. :) Mulla on ollut bullet journal käytössä nyt vähän alle vuoden ja olen niin koukussa, etten osaisi enää olla ilman. ♥

  https://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin kun laitoit sun blogiin et haluaisit alottaa bujon. Ois kiva nähdä millaseks se on tässä vuoden mittaan muodostunu =)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥