27. marraskuuta 2017

Määrätietoinen, luova ja herkkä - harvinainen persoonallisuus?


Minua kiehtoo kaikki erilaiset persoonallisuustestit. On todella mielenkiintoista selvittää miksi olemme juuri sellaisia kuin olemme ja miksi reagoimme asioihin niin kuin reagoimme. Persoonallisuustesteistä kattavin on ehkä Myers-Briggsin tyyppi-indikaattoriin perustuva "16 persoonaa" -testi. Tuon mukaan ihmisten persoonallisuudet voidaan jakaa neljän eri osa-alueen mukaan 16 erilaiseen persoonatyyppiin. 

persoonallisuustestit

Tein testin sivustolla 16personalities ja sain tulokseksi INFJ-T eli "asianajaja". INFJ koostuu sanoista Introverted (introvertti), Intuitive (intuitiivinen), Feeling (tunteellinen), Judging (arvioiva). Näin sivusto kuvailee asianajajan persoonaa:

"Asianajajapersoonat ovat hyvin harvinaisia. Mutta vaikka heitä on vain alle yksi prosentti väestöstä, he jättävät jälkensä tähän maailmaan. Heillä on sisäsyntyinen idealismin ja moraalin taju, mutta he ovat muita idealisteja päättäväisempiä ja määrätietoisempia. Asianajajat eivät ole toimettomia uneksijoita, vaan ihmisiä, jotka kykenevät ottamaan konkreettisia askeleita tavoitteidensa saavuttamiseksi ja pysyvän positiivisen vaikutuksen tekemiseksi. Asianajajilla on hyvin ainutlaatuisia piirteitä: vaikka he esittävät asiansa hienopuheisesti ja rauhallisesti, heillä on erittäin vahvoja mielipiteitä, ja he taistelevat väsymättömästi heille tärkeiden asioiden puolesta.

Tämän persoonallisuustyypin yksilöt ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta käyttävät energiaansa harvoin oman henkilökohtaisen etunsa tavoitteluun. Sen sijaan he toimivat luovasti, käyttävät mielikuvitustaan, vakaumustaan ja herkkyyttään luodakseen tasapainoa. Karma ja pyrkimys tasa-arvoon ovat asianajajille erittäin houkuttelevia käsitteitä. Asianajajien on helppo muodostaa suhteita toisten ihmisten kanssa, ja he osaavat esittää asiansa sydämellisesti ja hienotunteisesti."

persoonallisuustestit

Unelmointi, luovuus, määrätietoisuus ja tavoitteiden saavuttaminen ovat mukana jokapäiväisessä elämässäni kun teen töitä unelmieni eteen, joten niiden osalta olen täysin samaa mieltä testin tuloksista. Osaan myös olla todella jäärä, mutta en koskaan halua jyrätä ketään, vaan mielummin keskustelen asiasta rauhallisesti ja empaattisesti. En ole sellainen ihminen joka sanoo vaikeammat asiat töräyttäen suorasanaisesti vaan haluan muotoilla asiat hienotunteisesti. Tämä ehkä liittyy juuri siihen, että ihmiset ovat erilaisia ja eri ihmiset ottavat asiat eri tavoin. Hienotunteisesti puhuen ei päädy vahingossa loukkaamaan herkkää ihmistä.

Minulla on vahva tunne aina siitä mikä on oikein ja mikä väärin ja huomaan että jos olen mennyt lähellekään sitä käsittämäni "vääryyden" rajaa, olen kokenut todella vahvaa omantunnontuskaa. Tämä tekee minut myös välillä herkäksi muiden puheille. Joskus jokin kommentti jonkun suusta saattaa kuulostaa korvaani epäkohteliaalta tai jopa ilkeältä, vaikka sanoja ei ole sitä välttämättä niin tarkoittanut. Kuitenkin osaan nähdä asiat myös muiden näkökulmasta vaikka se eroaisikin omastani, joten pystyn ymmärtämään tarkoituksen sanojen takana.

persoonallisuustestit

Yllättävää tässä testin tuloksessa oli tuo harvinaisuus. Miten tällainen persoona löytyy vain alle 1% väestöstä? Tämä tuntuu minusta jotenkin niin "tavalliselta" persoonalta että luulisi tällaisen olevan yhdellä jos toisellakin. :D

Oletko sinä tehnyt persoonallisuustestejä? Millaisia tuloksia olet saanut? Oletko kenties oppinut jotain uutta itsestäsi? Kerro kommenteissa!

12 kommenttia:

 1. Oi, mäkin just tein tän testin kokeillakseni, onko persoonatyyppi pysynyt samana kuin pari vuotta sitten. Mä olen "AKTIVISTI"-persoona, eli muista huolehtiva, omaa hulluuttaan arvossa pitävä vapaa sielu. Ja täytyy kyllä sanoa, että kun noi kaikki tekstit omasta persoonatyypistä luki, ne piti pelottavan paljon paikkaansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Omaa hulluutaan arvossa pitävä vapaa sielu" Aivan mahtavaa!! :D

   Poista
 2. Kaikki erilaiset persoonallisuustestit on superkiinnostavia! :) Itse sain tulokseksi logistikko, "käytännöllinen ja faktakeskeinen individualisti", tämä muistuttaa eniten työminääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan paha piirre työelämässä! Muutenkin tuollainen vastuuntuntoinen ja itsenäinen piirre on todella hyvä kaikilla elämän osa-alueilla =)

   Poista
 3. Toinen INFJ-T täällä hei! �� Hauskaa että löytyi toinen samalla persoonallisuus - ei oo tainnut aiemmin tulla vastaan �� itse sain testistä paljon ymmärrystä itseäni ja tuntemuksia no kohtaan, varsinkin tämän introverttiominaisuuden suhteen. Kiva teksti!

  ~Heidi K.
  https://heidikinnunen.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Mieletöntä löytää toinen INFJ! Ei ole minullekaan toista ennen vastaan tullut :D

   Poista
 4. Rakastan itsekin kaikkia persoonallisuustestejä ja olen myös kiinnostunut ymmärtämään miksi me olemme sellaisia kuin olemme! Moneen otteeseen on tullut kaikenlaisia persoonallisuus testejä tehtyä. Aivan ihana postaus! - People Believe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janika! Käy ihmeessä tekemässä tämäkin testi. =)

   Poista
 5. Täällä olis sit näköjään ’yrittäjä’ meitäki vaan muka 4% väestöstä :D hauska testi kyl tunnistan itteni tosta tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sulla vauhdikas persoonallisuustyyppi! :D

   Poista
 6. Oli pakko tulla lukemaan tää sunkin postaus kun tulit sanomaan että sulla tuli sama tulos kuin mulla! :D Aika hauska sattuma vaikka "meitähän" pitäisi olla vain juuri toi alle 1% väestöstä :D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥