25. marraskuuta 2016

Näin virittäydyt joulutunnelmaan


Ulkona on plussa-asteita ja talven ihmemaasta ei ole jäljellä enää mitään merkkejä. Joululahjoja ei edes osaa ajatella, kun joulu tuntuu vielä niin kaukaiselta käsitteeltä. Joulukuun alku kuitenkin alkaa olla käsillä ja se tarkoittaa, että jouluun valmistautuminen pitäisi pikkuhiljaa aloittaa.

Suuri osa joulun tunnelmasta syntyy nimenomaan joulun odotuksesta. Siitä kun kaupoissa alkaa soimaan joululaulut, kaduilla alkaa näkemään kauniita jouluvaloja ja ihmiset miettivät mitä antavat läheisimmilleen lahjaksi. Torttujen ja piparien tuoksut alkavat täyttämään ilman ja televisiossa alkaa pyörimään klassiset jouluelokuvat. Joulun odotus on taianomaista aikaa.

Näin virittäydyt joulutunnelmaan


Koristele koti jouluiseksi

Ne ihanat jouluvalot on nyt aika kaivaa varaston perältä esille. Laita ikkunoihin suosikki valosi ja aseta kyntteliköt ikkunalaudoille. Mikäli harrastat jouluisia verhoja tai pöytäliinoja, on nekin aika nyt vaihtaa tavallisten tilalle. Aseta joulukranssi ulko-ovelle ja laita lyhtyjä ulos. Laita pöydille tai tasoille kynttilöitä, joita voit poltella pimeinä iltoina.

Keitä glögiä

Glögi on mielestäni paras asia talvessa. Se on niin ihanan tunnelmallinen juoma, joka lämmittää sekä mielen että kehon. Keitä siis glögiä (hehkuviinillä höystettynä tai ilman).

Luo joulun soittolista

Joululauluissa on aivan omanlaisensa tunnelma, jota ei muu musiikki saa aikaiseksi. Luo oma joululaulujen soittolistasi ja kuuntele suosikki joululaulujasi. Oman soittolistan luominen onnistuu helposti esimerkiksi Spotifyn tai YouTuben avulla. Itse olen tehnyt Spotifyhin joululistan, jota kuuntelen aina tähän aikaa vuodesta. Pitäisiköhän minun jakaa se teillekin?

Joulutunnelma

Katso jouluelokuvia

Jouluelokuvat huokuvat sellaista lämminhenkisyyttä, joka saa kenet tahansa hyvälle mielelle ja odottamaan joulua. Kaiva hyllystä, elokuvavuokraamosta, netflixistä tai vaikkapa television ohjelmistosta esiin kaikki ne sinulle rakkaimmat jouluelokuvat ja vietä päivä täkin alla glögiä siemaillen ja elokuvia katsellen. Oi tässähän jo itsekin alan innostumaan ajatuksesta! Voisinkin tehdä vielä erillisen postauksen omista suosikki jouluelokuvistani. ♥

Lue jouluaiheisia kirjoja

Maailma on pullollaan kaikenlaisia ihania jouluaiheisia hömppäkirjoja, joiden parissa on ihana rentoutua ja uppoutua toiseen maailmaan. Ota aina vaikkapa puolisen tuntia illasta, sulje kaikki elektroniikka ja kaivaudu sänkyyn lukemaan jouluaiheisia kirjoja. On ihanan rentouttavaa mennä nukkumaan kun mieli on rauhoittunut.

Leivo torttuja ja pipareita

Ikinä en ole ollut mikään leipuri, mutta torttujen ja pipareiden kohdalla teen poikkeuksen. Torttujen ja pipareiden vamistamisessa on jotain niin ihmeen hauskaa, että melkeinpä se on hauskempaa kuin niiden syöminen! No ei vaisinkaan. Kyllähän mie niitä mielummin syön kuitenkin. ♥ Mutta on se hauskaa! Etenkin pipareiden kohdalla on niin kiva päästää oma luovuus valloilleen ja koristella ne kauniiksi. Lisäksi näiden tuoma tuoksu kun täyttää kotisi, on joulufiilis taattu.

Joulutunnelma

Lähde ulos kävelylle ihastelemaan jouluvaloja

Tämä on yksi ihanimmista asioista joulun alla. Kannattaa mennä omakotitaloalueille kävelylle, sillä siellä ihmiset panostavat todella paljon ulkovaloihin. On todella tunnelmallista kävellä pimeänä joulukuun iltana ulkona ja ihastella ihmisten laittamia jouluvaloja. Toinen paikka missä kannattaa käydä kävelyllä on Helsingin keskusta. Siellä niitä jouluvaloja vasta onkin! Siellä on myös hyvin tunnelmallista kävellä -  vain eri tavalla tunnelmallista.

Paketoi lahjoja

Ehkä olet saattanut jo hankkia jokusen lahjan, mutta et ole vielä paketoinut niitä? Joululahjojen paketoiminen virittää mielen yllättävän tehokkaasti joulumielelle, joten kannattaa paketoida lahjat jo nyt.

Lakkaa kynnet jouluisiksi

Nyt saa kimaltaa! Leikittele eri väreillä, glittereillä, strasseilla.. vain taivas on rajana! Jouluiset kynnet muistuttavat joulun tunnelmasta aina kun näet kätesi.

Joulutunnelma

HENGAA KANSSANI:

SNAPCHAT: @katariinahelen 

 Kata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥