7. kesäkuuta 2016

10 vinkkiä hiusten kotivärjäykseen


Aluksi haluan sanoa, että en ole mikään hiusten asiantuntija. Olen vain värjännyt hiuksiani itse jo aika kauan ja ajattelin jakaa teille sellaisia hyviä perusvinkkejä, joiden avulla hiustenvärjäys onnistuu ainakin minulla itse kotona. Ja tottakai suosittelen hiusten värjäystä ensisijaisesti kampaajalla, mutta aina budjetti ei repeä kampaamokeikkaan, joten kotivärjäys on välillä "pakollinen". Ja hei! Mikäli huomaat, että teen jotain väärin, kerro ihmeessä! Aina on tilaa oppimiselle. :)

 1. Älä koskaan värjää juuri pestyjä hiuksia. On parempi, että hiukset ovat likaiset hiuksia värjättäessä, sillä rasvainen hiuspohja suojaa värin haitallisilta kemikaaleilta. Itselläni on tapana värjätä aikaisintaan toisen päivän hiuksiin. (Minulla on todella nopeasti rasvoittuvat hiukset.)
 2. Pue päälle "rönttövaatteet". Väriä saattaa vahingossa sotkeutua vaatteisiin, joten kannattaa pyhittää vaatekaapista joku vanha paita ns. "väripaidaksi". Samaan vielä liittyen; värjää hiukset aina kylppärissä. Laatasta lähtee hiusväri irti nopeasti pyyhkäisemällä. Sotkemisen suhteen blondi on ehkä helpoin värjättävä, sillä se ei kovin helposti sotke, mutta esimerkiksi musta hiusväri on todella sotkeva, joten sen kanssa kannattaa aina olla varovainen.
 3. Harjaa hiukset kunnolla juuri ennen värjäystä etenkin, jos sinulla on hieman pidemmät hiukset. Hiusvärin levittäminen ja jakausten tekeminen on näin huomattavasti helpompaa.
 4. Mikäli värjäät koko tukan, vältä hoitoaineen tai hiusnaamion käyttöä edellisellä pesukerralla. Ne sulkevat hiussuomuja, joten väri ei välttämättä tartu yhtä hyvin.
 5. Värjää jakaus kerrallaan. Aloita keskijakauksesta ja tee aina mahdollisimman pieniä jakauksen siirtoja, jotta väri varmasti pääsee kaikkialle. Emulsiopullon suutin toimii tähän todella hyvin, mikäli et omista erillisiä hiustenvärjäys tarvikkeita.
 6. Mikäli värjäät hiuksesi vain juurikasvun takia ja samalla värillä, joka sinulla on jo hiuksissasi, värjää vain juuret ja jätä latvat värjäämättä. Näin suojelet hiuksiasi liialliselta värjäämiseltä ja hiukset pysyvät paremmassa kunnossa. Esimerkiksi minä kun olen nyt vaihdellut sävyjä useana kertana peräkkäin, niin olen joutunut värjäämään aina koko pään ja se kyllä alkaa tuntumaan hiusten laadussa.
 7. Hiusväreissä on monesti ohjeaikana noin 30 minuuttia ja niissä ohjeistetaan, ettei väriä saisi pitää tuota kauempaa. Itse annan värin aina vaikuttaa hieman yliaikaa (n. 40 min), sillä se vahvistaa värin lopputulosta ja blondiksi värjättäessä väri ei jää niin kellertäväksi.
 8. Hiuksia blondatessa on normaalia, että väri on värjäyksen jälkeen hieman kellertävä. Tästä syystä on hyvä muutamalla seuraavalla pesukerralla käyttää hopeashampoota, kunnes haluttu sävy on saavutettu. Tämän jälkeen hopeashampoota kannattaa käyttää silloin tällöin ylläpitävänä hoitona, jotta väri ei ala kellastumaan.
 9. Väripurkeissa on yläosassa pieni irrotettava pala, jossa näkyy tuotteen nimi ja sävy. Tämä kannattaa napata talteen, sillä jos ihastuit väriin, sinun on seuraavalla kerralla helpompi tunnistaa se oikea värisi kaupan hyllystä. Tai vastaavasti, jos tuote oli aivan hirveä, niin et vahingossa osta enää samaa. :D
 10. Jotkut värit, etenkin tummat, saattavat värjäyksen jälkeen vielä alkuun sotkea lakanat, joten suosittelen laittamaan jonkun uhrattavan pyyhkeen (tai sen väripaidan) yöksi tyynyn päälle suojaksi, kunnes olet toisen kerran pessyt hiukset. Blondiksi värjättäessä en ole koennut tätä tarpeelliseksi, sillä se ei jostain syystä sotke ikinä mihinkään.

Toivottavasti näistä oli apua, nähdään taas!

Kata

6 kommenttia:

 1. Ihan huippu postaus! Tää anto mulle ainakin pari sellasta vinkkiä mitä en ole ikinä edes ajatellutkaan :-D

  http://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau aivan mahtavaa, että tästä oli hyötyä! Kiitos Milla! :) ♥

   Poista
 2. Ekaan kohtaan sen verran että se peseminen ei vaikuta värin tarttumiseen, vaan rasvoittunut hiuspohja suojaa sitä vähäsen kemikaaleilta :)

  - Tahma-tassut.blogspot.fi -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas! Itse olen jostain aikanaan kuullut, että puhtaaseen hiukseen väri ei tartu yhtä hyvin, mutta näköjään kyse onkin ollut hiuspohjan suojaamisesta. Kiitos paljon tiedosta Janina! Taas viisaampana seuraavaan päivään. :)

   Poista
 3. Mahtava postaus! Kiitos vinkeistä :)

  ♥: http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥